top of page

Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi’nin açılışını Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit KiriÅŸci, Ä°stanbul Ticaret Borsası BaÅŸkanı Ali Kopuz, TÜRKTOB BaÅŸkanı SavaÅŸ Akcan, Güvenilir Ürün Platformu BaÅŸkanı Celal Toprak ve Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu BaÅŸkanı Aslı TanuÄŸur Samancı yaptı. Açılışta konuÅŸan Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit KiriÅŸci önemli açıklamalarda bulundu. Yeni baÅŸlayacak Tarım MüÅŸavirliÄŸi projesinin de müjdesini veren KiriÅŸci'nin konuÅŸmasından satır baÅŸları..

“Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanmak adına göreve geldiÄŸimizden bu yana hükümetimizin yıllardır yaptıklarının yanına yenilerini ekleme gayreti içerisinde olduk. Bu çerçevede çiftçimizin zamanının kıymetli olduÄŸunu ve kendisinin iÅŸinin başında olması gerektiÄŸi konusunda hassasiyetimizi gösterdik ve 1 Ekim itibariyle ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ni E-devlet platformuna taşıdık ve bu sayede çiftçimiz traktörünün üzerinde iki günde deÄŸil iki dakikada bütün iÅŸlemlerini yapabilmekte”

*Önümüzdeki yılın başında ‘Tarım Cepte’ isimli mobil uygulamamız ile artık vatandaÅŸlarımız kendi üretimlerini kendileri belirlemeyecekler, bizlerin yönlendirmeleriyle saÄŸlıklı bir üretim planlaması yapabilecekler.”

*Bizim 5996 sayılı kanunumuz, yani gıda güvenilirliÄŸi ile alakalı kanun; bitki saÄŸlığı, veteriner hizmetler de dahil olmak üzere AB ile de son derece uyumlu olan bir kanun. Güncellenmesi gerektiÄŸinde de gerekli iÅŸlemleri yapıyoruz.

*Bizim açımızdan vazgeçilmezimiz tüketicilerin kendisidir, en iyi denetçi tüketicidir. Alo 174 üzerinden, yine WhatsApp hattı üzerinden Tüketicinin ÅŸikayetlerini dikkate alan ve bunların da gereÄŸini yerine getiren bir Bakanlığımız var. Ama biz bunlarla da yetinmiyoruz. Bu konuda yeni bir giriÅŸimimiz var. Tarladan sofraya, zincir içerisinde her bir kademeyi garanti altına almak, bunu güvenilir gıda adına iyi bir zemine oturmak için yeni bir çalışma baÅŸlatıyoruz. Malumunuz modern ülkelerde kamu stratejiyi belirler, kuralları koyar, denetimi yapmaz. Denetimin denetimini yapar. Ama biz kamu olarak bu zamana kadar bu denetimleri kendimiz yaptık yapıyoruz. Fakat önümüzdeki dönemde inÅŸallah Tarım MüÅŸavirliÄŸi adı altında, yeminli müÅŸavir gibi yetkilendirilmiÅŸ ziraat mühendislerini, veteriner hekimleri, gıda mühendislerini, su ürünleri mühendislerini sahaya alacağız. Böylelikle Bakanlığımızın 5996 sayılı yasaya göre korumakla mükellef olduÄŸu pek çok iÅŸ ve iÅŸlemi de artık bu meslek gruplarına vermiÅŸ olacağız. Bunun çok hayırlı bir ÅŸey olacağını düÅŸünüyorum ve meslek insanlarının da kendi mesleklerine sahip çıkmaları adına da çok önemli olduÄŸunu düÅŸünüyorum."

​

​

​

​

​

​

​

aciliskonusmalari1.jpg
aciliskonusmalari2.jpg
bottom of page